Robert Aschbergs bravader

Vilken soppa! Vilken idioti! Vilken omdömeslöshet när Robert Aschberg är i farten igen! Bara att han har mage att kalla sitt tv-produktionsbolag Strix! Han vill tydligen väcka positiva associationer till tidningen Strix (som grundades av Albert Engström och i vilken bl.a. Gustav Fröding medverkade) och dess efterföljare Söndagsnisse-Strix. Vilken oförskämdhet! Hos en och annan leds ju också tankarna till att det latinska ordet strix betyder 'uggla' – vishetens symbol. Att Aschberg skulle ha varit medveten även om denna association finns det inga som helst tecken på.

Den 24 maj 2007 kunde man höra om en av Robert Aschbergs senaste bravader. I radion (P1 Morgon) deltog han i en "debatt" om det "practical joke" han iscensatt på Kistagallerian – "snatteri" av kläder i en butik, utlöst larm och fått fart på väktarnas sittfläsk, som han uttryckte det, och därigenom och på annat sätt kränkt en hel yrkeskår. Ju längre "diskussionen" pågick och ju mer hans argument tröt, desto mer arbetade han upp sig till raseri, gapade och skrek och svor, yrade om att en väktare, som tagit videoinspelningen och satt sig på bandet, gjort sig skyldig till egenmäktigt förfarande (utan en tanke på vad han själv gjort sig skyldig till) och aningslöst löjlig hotade med att polisanmäla denne väktare. – I samma veva hade Aschbergs bolag på annat håll i staden kränkt statsministern genom att en av hans reportrar sträckt fram en mikrofon, som i själva verket var en sorts vattenpistol, och sprutat vatten på Reinfeldt. Detta kallades för "bus".

Expressbladet_lopsedel.jpg

Ta gärna hem denna bild (högerklicka på den och välj "Spara som"). Fundera över om den inte vore värd att printa ut och sätta upp på anslagstavlor på arbetsplatsen eller annorstädes.

Det är mycket glädjande att Kistagallerian nu (enligt DN – se länk nedan) polisanmält Aschberg. Borde inte även Sveriges Väktarförbund (eller vad det kan heta) göra det för att han kränkt hela yrkeskåren?

Aschbergs korkade tilltag med "snatteriet" utan någon som helst tanke på möjliga konsekvenser var oerhört upprörande. Maken till omdömeslöshet finner man bara i andra alster av hans produktionsbolag. Till exempel i det vansinnesdåd som beskrivs i DN den 31 maj 2007: en okänd man vid ytterdörren som verkade påtänd och sa konstiga saker; kvinnan som bodde i villan fick igen dörren och hotade med polisen.
Vilken hjärtklen person som helst kunde ju få en hjärtattack och dö på fläcken, konfronterad med en av Aschbergs hejdukar som klappar på dörren och sluddrar fram att han bor där, att det är hans villa. Stackarn som utsätts för detta tittar efter hur hårt vettvillingen håller i järnröret...

Att Aschberg inte har inlevelseförmåga nog, inte förstår att han rent av riskerar människors hälsa, väl och ve genom sina "practical jokes" eller "bus" är i och för sig inget att förundra sig över, för uppenbarligen litar han till andra organ än hjärnan (som hos honom synes vara ensidig och helt och hållet inriktad på pengar) eller hjärtat (vars främsta uppgift i hans fall torde vara att pumpa runt adrenalin- och testosteronfyllt blod när han "debatterar"). Var och en förstår vilka organ producenten av "Ballar av stål" litar till.
Underligare att en journalist som Cecilia Hagen inte tar upp sådana livsfarliga "skämt" som antytts ovan, utan bara kränkningen av statsministern i sin Ashberg-intervju i Expressen den 10 juni 2007, en intervju utan sting, en mjäkig kompisintervju.

***

Och hur är det med SVT och Aschberg?

***

Den enda bakgrundsfärg som kan komma i fråga här är, som var och en inser, svart. Det betyder dock att den som till äventyrs skulle vilja hämta hem (kopiera) texten får en massa vita bokstäver, som inte lär synas. Därför finns här en utskriftsvänlig version (utan bilder men med texten på nästa sida inkluderad).


Till huvudsidan In Arcadia backani.gif